#ЩедриятВторник в училище

През 2019 година #ЩедриятВторник (#GivingTuesday) – празникът на дарителството и щедростта, е на 3 декември и се провежда под мотото„Лично за дарителството в училище“. Ние от фондация BCause ще ви помогнем да създадете своите кампании.

Информация за медиите: [19.11.2019г]

ОУ“Христо Ботев“с.Камбурово се включва в #ЩедриятВторник с дарителска кампания за изграждане на детска площадка в двора на училището.     

Акцията разчита на родители, бивши ученици, съседи и приятели и може да бъде подкрепена с онлайн дарения в Платформата.бг и ДМС и с дарителски SMS на 17777 с текст DMS KAMBUROVO, https://dmsbg.com/15491/dms-kamburovo

3 декември е #ЩедриятВторник – Световен ден на дарителството и доброволчеството, на който благотворителните организации използват силата на социалните медии, за да достигнат до сърцата на милиони дарители в над 110 държави по целия свят.

В България партньорът на движението #ЩедриятВторник е Фондация BCause, която избра за фокус на кампанията тази година образованието и мото „Лично за дарителството в училище“. ОУ“Христо Ботев“с.Камбурово откликна на поканата на организаторите и идеята ни за изграждане на детска площадка бе избрана и включена в инициативата.

Нашата кампания е насочена към сбъдване мечтата на малките ни ученици да имат свое , любимо място за игра с люлки, пързалки , катерушки и образователни игри.Реализацията на нашата идея ще бъде прекрасна възможност за позитивно общуване между децата , за активно спортуване, за изграждане на ценности за живота и за пълноценно прекарване на свободното си време.

Може да ни подкрепите като дарите онлайн на Платформата.бг https://platformata.bg/bg/kauzi/576:877-2019-kamburovo/details/campaign.html или като изпратите дарителски SMS с текст DMS KAMBUROVO, на номер 17777.

Имената на всички дарители ще бъдат показани веднага на сайта на кампанията, освен желаещите анонимност. Нека заедно да променим нашето училище!

Вижте клипа на българската кампания с гласа на актьора Стефан А. Щерев https://www.youtube.com/watch?v=J5thMVdM0cw

, дарете и станете част от българския празник на дарителството и щедростта – #Щедрият вторник!

Още за #Щедрият вторник/#GivingTuesday

#GivingTuesday е глобална инициатива. Идеята се появява в САЩ през 2012 г. като реакция спрямо Черния петък и манията по безконтролно пазаруване по празниците, когато повечето хора, заливани отвсякъде с рекламна информация, купуват твърде много и ненужни вещи.

#Щедрият вторник/#GivingTuesday се отбелязва за първи път в България през 2014 г. по инициатива на Фондация BCause, член на CAF Global Alliance. Създаден е и сайт http://givingtuesday.bcause.bg, с идеята да привлича съмишленици.

За повече информация:

Здравка Динчева

0877611905

ou_kamburovo@abv.bg

 

ПОДГОТОВКА_кампания ЩедрияВторник

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *